Cypriotische tv-zender aangevallen door anti-coronademonstranten

Een Zuid-Koreaans marineschip in de haven van van Manilla, september 2019.
Een Zuid-Koreaans marineschip in de haven van van Manilla, september 2019. Foto Bullit Marquez/AP Photo

Een greep uit het coronanieuws uit het buitenland:

  • De Cypriotische lokale tv-zender Sigma in Nicosia is zondag aangevallen door mensen die demonstreerden tegen de coronamaatregelen. Auto’s van het tv-station werden beschadigd of in brand gestoken en in het gebouw werden vernielingen aangericht, meldt persbureau AFP. Medewerkers werden in het gebouw beschermd door agenten. Sigma was al vaker doelwit van demonstranten die ontevreden zijn over de berichtgeving rond de coronacrisis.
  • Op een Zuid-Koreaans marineschip gelegen bij Oost-Afrika is 80 procent van de bemanning positief getest op het coronavirus. Sinds de uitbraak op 15 juli begon zijn 247 coronabesmettingen geconstateerd. Persbureau Reuters meldt maandag dat de Zuid-Koreaanse autoriteiten begonnen zijn met de repatriëring van de zieke bemanningsleden. Een vervangend team zal het schip terugvaren naar Zuid-Korea. Het schip lag in de Golf van Aden, tussen Jemen en Somalië, om piraterij tegen te gaan.
  • Op de dag dat Engeland ‘Freedom Day’ viert en de meeste coronamaatregelen laat vallen, versoepelt ook Schotland de restricties. Wel blijven, in tegenstelling tot in Engeland, enkele regels gelden. Zo moeten mensen zowel binnen als buiten één meter afstand houden, waar dat eerder anderhalve meter was. Buiten mogen maximaal vijftien mensen bij elkaar komen, binnen wordt dit aantal beperkt tot tien personen. Ook blijft het achterlaten van contactgegevens bij restaurants en cafés verplicht.
Lees ook: Engeland heft deze maandag veel beperkingen op. Leidt Freedom Day tot een Engelse cultuuroorlog om het mondkapje? Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Financiële buffers zzp’ers ondanks coronacrisis stabiel