Belgische verzekeraars: waterschade loopt in de honderden miljoenen

De overstromingen hebben een ravage achtergelaten in Pepinster.
De overstromingen hebben een ravage achtergelaten in Pepinster. Foto Julian Warnand/EPA

De waterschade die in België is veroorzaakt door de overstromingen van de afgelopen dagen wordt door verzekeraars geschat op ‘honderden miljoenen’. Dagblad De Morgen meldt dat bij verzekeraars al duizenden schadeclaims binnen zijn, goed voor een bedrag van minstens 150 miljoen euro. Omdat niet alle schade gedekt wordt door de verzekering, heeft de Belgische premier Alexander De Croo aangekondigd een rampenfonds beschikbaar te stellen.

In mobiele schadeloketten van verzekeraar Ethias kunnen gedupeerden op meerdere plaatsen in Wallonië ter plekke hun schade melden. De overstromingen zorgden er in sommige dorpen, zoals Pepinster, voor dat hele huizen werden weggespoeld en veel spullen verloren gingen. Het officiële dodental in België staat op 31 mensen, ook worden nog 127 mensen vermist.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Totale dodental overstromingen in België en Duitsland opgelopen tot 187