Netbeheerder: evacués moeten voorzichtig zijn met inschakelen stroom

Mensen die door de watersnood hun huis hebben moeten verlaten, moeten voorzichtig zijn met het aanzetten van de stroom als ze weer terug naar hun woning gaan. Dat zegt netbeheerder Enexis zondag. Het bedrijf heeft instructies op de website gezet.

Een woordvoerder laat weten dat het belangrijk is de staat van zowel de gas- als de elektriciteitsvoorziening goed te controleren voor deze weer terug aangezet worden. Door het hoge water kan kortsluiting ontstaan zijn. „Bij twijfel over mogelijke waterschade in de meterkast altijd het storingsnummer bellen”, zegt de woordvoerder. Wie gas ruikt moet onmiddellijk de gaskraan dichtdraaien, goed ventileren en het storingsnummer bellen.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio waarschuwt op calamiteitenzender L1 voor achtergebleven drijfhout en andere troep. „Je treft bij thuiskomst vaak ook wat aan. Stel je daarop in.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Netbeheerder: evacués moeten voorzichtig zijn met inschakelen stroom