Eerste coronabesmettingen onder sporters in olympisch dorp in Tokio

Het olympisch dorp aan het water in Tokio.
Het olympisch dorp aan het water in Tokio. Foto Behrouz Mehri/AFP

In het olympisch dorp in Tokio zijn twee sporters positief getest op het coronavirus. Dat heeft de organisatie van de Olympische Spelen in Japan zondag bekendgemaakt (pdf). Het is de eerste keer dat er besmettingen bij atleten die in het dorp verblijven vast zijn gesteld. Het dorp is sinds afgelopen dinsdag open.

Zaterdag werd bekend dat iemand die in het dorp werkte besmet was met het coronavirus. Dat was de eerste besmetting die in het olympisch dorp zelf werd vastgesteld. Vijf buitenlandse sporters werden bij aankomst in Tokio positief getest op covid-19. Op de Spelen gelden strenge regels voor wie positief getest wordt

De Olympische Spelen beginnen op 23 juli. In het Olympisch dorp wonen dan tijdelijk ongeveer 18.000 sporters en begeleiders. In het dorp is een speciale coronakliniek, waar dagelijks test worden gedaan.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Eerste coronabesmetting onder sporters in olympisch dorp in Tokio