Dode en gewonden na brand in Limburgs appartementencomplex

Fatale brand Bij een brand in een appartementencomplex in het Limburgse Eygelshoven is een dode gevallen.
Bij een brand in een appartementencomplex in het centrum van het Limburgse Eygelshoven is een dode gevallen.
Bij een brand in een appartementencomplex in het centrum van het Limburgse Eygelshoven is een dode gevallen. Foto Lex van Lieshout / ANP

Twee bewoners van het gebouw in het centrum van de stad zijn naar het ziekenhuis gebracht. Anderen zijn ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

Ontruiming

De brandweer heeft het hele complex ontruimd. Het gaat om zo’n 35 tot 40 woningen. Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners weer naar huis kunnen.

Burgemeester Petra Dassen-Housen van de gemeente Kerkrade, waar Eygelshoven onder valt, laat op Twitter weten dat de bewoners elders worden opgevangen.

De brand brak uit op de derde verdieping. Het gaat om een complex met voornamelijk ouderen en kwetsbaren. De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit. Inmiddels is het vuur onder controle.

Twitter avatar petra_dassen Petra Dassen-Housen @VRZuidLimburg We vangen ter plekke de bewoners op in de Laethof. Dit heeft een impact! We staan ze zo goed mogelijk bij. Sterkte voor hulpverleners, bewoners en omgeving