Angela Merkel bezoekt Duits rampgebied

De Duitse Bondskanslier Angela Merkel in Schuld.
De Duitse Bondskanslier Angela Merkel in Schuld. Foto Christof Stache/AP

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de plaats Schuld in de deelstaat Rijnland-Palts bezocht. Merkel sprak samen met regiopremier Malu Dreyer met inwoners en hulpverleners in de regio.

Volgens internationale persbureaus bestempelde Merkel de situatie ter plaatse als „surrealistisch” en „angstaanjagend”. Ze beloofde dat de overheid snel financiële hulp zal verlenen aan het gebied. „Wij staan aan uw zijde”, aldus de Bondskanselier.

Schuld ligt in het zwaar getroffen district Ahrweiler, waar minstens 110 mensen zijn overleden als gevolg van het noodweer. Ongeveer 670 mensen raakten gewond. In de rest van Duitsland vielen 46 dodelijke slachtoffers door de watersnood.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Angela Merkel bezoekt Duits rampgebied