Alle inwoners Valkenburg hebben weer stroom

Heel Valkenburg heeft sinds de nacht van zaterdag op zondag weer elektriciteit. Dat heeft netbeheerder Enexis zondag bekendgemaakt. De plaats in Zuid-Limburg kampte sinds donderdag met stroomstoringen als gevolg van de watersnood. Zeker 375 huishoudens zouden zonder elektriciteit hebben gezeten, omdat stroomstations onder water stonden.

Sinds afgelopen nacht zijn volgens de netbeheerder ook de laatste 32 klanten in Valkenburg weer aangesloten op het net. Wel hebben sommige stroomstations mogelijk schade opgelopen. „Dat kan tot gevolg hebben dat inwoners in het centrum nog te maken kunnen krijgen met een kortdurende stroomonderbreking bij de omschakeling van de noodstroomvoorzieningen naar de vernieuwde voorzieningen”, aldus Enexis.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Netbeheerder: evacués moeten voorzichtig zijn met inschakelen stroom