Aantal positieve tests daalt licht, 42 nieuwe ziekenhuisopnames

Het afgelopen etmaal zijn bij het RIVM 10.247 nieuwe positieve coronatests gemeld, 856 minder dan op zaterdag. Dat betekent een daling van 7,7 procent. Daarnaast is één melding van een overlijden als gevolg van Covid-19 gemeld. Gisteren kwamen er geen meldingen van coronadoden binnen. Wat niet hoeft te betekenen dat er geen overlijdens waren, aangezien dergelijke meldingen doorgaans vertraagd binnenkomen bij het RIVM.

De meeste positieve coronatests kwamen het afgelopen etmaal uit de regio Amsterdam-Amstelland (1229) en Rotterdam-Rijnmond (1106). In Amsterdam zijn met 1.022 de meeste positieve tests gemeld, gevolgd door Rotterdam met 662.

Zondagmiddag lagen in Nederlandse ziekenhuizen 235 patiënten met het coronavirus. Dat zijn er 42 meer dan een dag eerder, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van deze groep opgenomen coronapatiënten liggen er 76 op een IC-afdeling, twee meer dan de dag ervoor. Zaterdag werden er nog vijf nieuwe coronapatienten opgenomen op de IC. In totaal lagen er zondag 535 mensen met een andere aandoening dan Covid-19 op een IC.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Britse premier en minister hoeven niet in quarantaine na besmetting in kabinet