Zware overstromingen in het oosten en zuiden van Duitsland

Opnieuw zorgt extreme regenval voor grote overlast in verschillende regio’s in Duitsland. In de Oost-Duitse deelstaat Saksen viel binnen 24 uur meer dan honderd liter neerslag per vierkante meter, wat zorgde voor flinke overstromingen.

Er is veel wateroverlast in Saksisch Zwitserland, een toeristentrekpleister vlakbij Dresden. De Duitse autoriteiten melden dat verschillende plaatsen niet meer bereikbaar zijn: vooral Neustadt, Sebnitz, Bad Schandau, Reinhardtsdorf-Schoena en Gohrisch zijn zwaar getroffen. Het treinverkeer tussen Praag en Dresden is opgeschort vanwege de overstromingen.

In het zuiden van Duitsland is de regio Oberbayern in Beieren getroffen door het noodweer. Daar is de situatie ‘dramatisch’ volgens de hulpdiensten.

Twitter avatar BreakingIEN I.E.N. #BadSchandau: Torrential rainfall has led to flash flooding in the Saxonian towns of Bad Schandau, Sebnitz and Neustadt in Sachsen. Train service between Dresden and Prague has been suspended as emergency services deal with flooded homes and streets.
https://t.co/Rgiy14Ut8Q
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Netbeheerder: evacués moeten voorzichtig zijn met inschakelen stroom