Ruim 780.000 euro opgehaald voor Limburgse slachtoffers op Giro 777

Het Nationaal Rampenfonds heeft in één dag ruim 780.000 euro opgehaald voor de slachtoffers van de overstromingen in de provincie Limburg. Dat heeft de organisatie laten weten aan persbureau ANP. Het fonds opende gironummer 777 vrijdag om geld in te zamelen voor slachtoffers van de waterschade. Zeker 20.000 donateurs droegen tot zaterdagochtend hun steentje bij.

„Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt”, zo schreef het fonds vrijdag over de opening van het gironummer. „Maar er blijven ook noden over die schrijnend zijn en niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.” Het Nationale Rampenfonds zet de actie de komende dagen „in volle vaart” door.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Evacués uit gebied rond Meerssen mogen terug naar hun huis