Opbrengst Giro 777 voor rampregio’s Zuid-Limburg passeert 2 miljoen euro

Via Giro 777 is zaterdagmiddag al meer dan 2 miljoen euro opgehaald voor de door overstromingen getroffen gebieden in Zuid-Limburg. Het totaalbedrag aan donaties loopt snel op; zaterdagochtend om 10.00 uur stond de teller nog op 1 miljoen euro. Het Nationaal Rampenfonds, verantwoordelijk voor het gironummer, zegt tegen persbureau ANP aangenaam verrast te zijn door de snelle toename.

Giro 777 werd vrijdag opengesteld. Door de enorme belangstelling was de website vannacht even uit de lucht. Het opgehaalde geld gaat niet direct naar de slachtoffers. Het Nationaal Rampenfonds gaf vrijdag aan kleinschalige projecten te zullen steunen die ervoor moeten zorgen dat de „samenleving weer op gang komt”. Het geld moet worden verdeeld „in samenwerking met mensen en organisaties ter plekke”.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nooddijk bij dorp Horn begeeft het