Nooddijk bij dorp Horn begeeft het

Zandzakken worden geplaatst bij een dijk bij het geevacueerde Arcen. Dit is niet dezelfde dijk als bij Horn.
Zandzakken worden geplaatst bij een dijk bij het geevacueerde Arcen. Dit is niet dezelfde dijk als bij Horn. Foto Remko de Waal/ANP

De opgeworpen nooddijk bij het dorp Horn, ten noordwesten van Roermond, heeft het begeven, meldt de gemeente Leudal. Vanochtend werd om 10.30 uur een deel van de dorpen Haelen en Horn per direct geëvacueerd, omdat een dijkdoorbraak waarschijnlijk leek. Om uiterlijk 13.00 uur moest iedereen uit gebied weg zijn.

Met zandzakken werd een nooddijk aangelegd, maar deze bleek niet bestand tegen de hoeveelheid water. Onduidelijk is hoe de situatie in het dorp precies is. De gemeente meldt dat de stroom aan de Roermondseweg is uitgevallen en er contact is met Enexis over een oplossing.

Twitter avatar gemeenteleudal Gemeente Leudal ❕ Doorbraak nooddijk en stroomuitval ❕ De nooddijk in Horn is doorgebroken. We blijven monitoren en treffen noodzakelijke maatregelen.
Ook is er stroomuitval op de Roermondse weg. De gemeente is in overleg met Enexis voor een oplossing. https://t.co/3ReuNPUI4A
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nooddijk bij dorp Horn begeeft het