Inmiddels al 3 miljoen euro gestort voor Limburg op Giro 777

Er komen nog steeds donaties bij op Giro 777, het rekeningnummer dat werd geopend voor financiële steun aan de overstroomde gebieden in Limburg. Rond 22.00 uur zaterdagavond was er 3 miljoen euro ingezameld, meldt persbureau ANP op basis van informatie van de organisator, het Nationaal Rampenfonds. Het geld is afkomstig van zo’n 55.000 particulieren, die gemiddeld 54 euro gaven, en van bedrijven en instellingen.

Het ingezamelde geld wordt straks gebruikt om burgerinitiatieven voor „lokale noden” te financieren. Het gironummer werd vrijdag opengesteld, er kan ook in de komende dagen nog worden gedoneerd. In de nacht van vrijdag op zaterdag lag de website van Giro 777 vanwege de enorme belangstelling zelfs even plat, volgens ANP. Het Rampenfonds meldde op zaterdagochtend een bedrag van 1 miljoen euro; voor 16.00 uur had de teller de 2 miljoen gepasseerd.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Gemeente doet dringende oproep tot evacuatie van Limburgse dorp Well