Dringende oproep tot evacuatie van Limburgse dorp Well

Mensen bekijken het stijgende water in de Maas bij een tijdelijke waterkering in het geëvacueerde plaatsje Arcen.
Mensen bekijken het stijgende water in de Maas bij een tijdelijke waterkering in het geëvacueerde plaatsje Arcen. Foto Remko de Waal/ANP

De Limburgse gemeente Bergen heeft een ‘dringende oproep’ uitgedaan tot de evacuatie van het dorpje Well. Het water komt „hoger dan gedacht”, aldus de gemeente in een zaterdagavond gepubliceerde verklaring.

Volgens het Waterschap Limburg en Rijkswaterstaat zijn de dijken momenteel onvoldoende stevig om bescherming te bieden tegen de steeds hoger wordende waterstand, meldt de gemeente. De politie zal door Well rijden met megafoons om de evacuatieboodschap te verspreiden. Ook worden voertuigen van de brandweer en defensie ingezet om inwoners te vervoeren en is bijstand van de ME ingeroepen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Limburgse koe uit Maas getakeld door brandweer in Brabants dorp 100 kilometer verderop