‘Alle hens aan dek’ voor Midden- en Noord-Limburg

Het is vanochtend „alle hens aan dek” voor de regio Midden- en Noord-Limburg. Dat heeft een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord vanochtend gezegd tegen omroep L1. Ook dankte hij alle burgers die zich vrijwillig inzetten om elkaar te helpen en de wateroverlast tegen te gaan.

Om 12.00 uur geven de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, de Regionaal Operationeel Leider van het calamiteitenteam en een vertegenwoordiger van het waterschap een persconferentie over de huidige situatie in het getroffen gebied.

Ondertussen keren de eerste mensen terug naar hun huizen in de regio van Meerssen. Zij werden vrijdag geëvacueerd nadat een dijk van het Julianakanaal doorbrak. Dagblad De Limburger meldt dat veel straten in Bunde nog wel onder water staan en het daarom op sommige plekken gevaarlijk kan zijn. Ook kelders, delen van woningen en weilanden staan in veel gevallen nog onder water, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dodental Duitsland loopt op tot meer dan 130