Vrees voor dijkbreuk in Belgische Maaseik

In België dreigt in Maaseik, vlak voorbij de grens met Limburg, een dijkbreuk. Een kademuur staat op het punt het te begeven. Dat melden Belgische media. De burgemeester riep eerder al op om de stad te mijden. „Het worden nog enkele bange uren”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

De situatie in de stad is volgens hem kritiek. In de deelgemeente Heppeneert van Maaseik stroomt het water al over de dijk. „We zijn volop zandzakken aan het leggen”, zegt de burgemeester tegen het dagblad. Dat gebeurt met behulp van het leger, is te zien op beelden van omroep VRT. „Het risico op een dijkbreuk bestaat. Dat willen we natuurlijk niet, want dan loopt onze stad gedeeltelijk onder. Met alle hulp die er nu is, hoop ik dat we het zullen redden.” Donderdag is Heppeneert al geëvacueerd.

Twitter avatar daanmasset Daan Masset Angstvallig nagelbijten in Heppeneert bij #Maaseik
.
Foto van collega @joppematyn #vrtnws.
#Maas #wateroverlast #limburg https://t.co/EkfcNuIjk1
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dodental in Duitsland gestegen naar 93, in België 15 doden en treinverkeer nog weken ontregeld