Treinverkeer in het zuiden van België waarschijnlijk weken ontregeld

Het treinverkeer in het zuiden van België is waarschijnlijk nog wekenlang ontregeld door de gevolgen het noodweer. Dat heeft de Belgische spoorbeheerder Infrabel laten weten aan het Waalse televisiestation RTBF.

Vrijdag rijden er voor de tweede dag op rij geen treinen in het zuiden van het land. Van en naar de stations Luik, Charleroi en Namen is al het treinverkeer opgeschort. Ook vervangend vervoer is door de extreme weersomstandigheden niet mogelijk. De luchthaven Brussels South Charleroi Airport is wel bereikbaar, al moeten reizigers rekening houden met vertragingen op weg daarnaartoe.

Infrabel vreest dat het treinverkeer in de regio nog wekenlang ontregeld zal zijn door het noodweer. Een woordvoerder laat aan RTBF weten dat de ravage in het gebied voor het bedrijf op dit moment nog moeilijk te overzien is. Er liggen bomen en ander puin dat door het water is meegevoerd op het spoor, op sommige plekken zijn delen van de spoorrails door het kolkende water weggevaagd. Gisterochtend ontspoorde een lege trein bij Grupont, in de provincie Luxemburg. Infrabel schat in dat reparatie van de spoorlijnen zeker twee tot drie weken zal gaan duren.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Water in Maas stijgt niet hoger, 81 doden in Duitsland, 15 in België