Noodverordening op veel plekken in Limburg tegen ramptoeristen, veel wegen nog dicht

In verschillende delen van Limburg is door lokale overheden een noodverordening afgekondigd om te voorkomen dat ramptoeristen naar de gevolgen van de watersnood komen kijken. Dat hebben de veiligheidsregio’s van de provincie laten weten aan persbureau ANP.

De noodverordeningen zijn onder meer afgekondigd voor de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw en Roermond. „Kom niet naar de rampgebieden en houd wegen vrij voor hulpdiensten”, is het advies. Door het noodweer van de afgelopen dagen zijn delen van de A76 en A79 nog steeds afgesloten, wat het voor hulpdiensten lastig maakt de getroffen gebieden te bereiken.

Een noodverordening zorgt ervoor dat de burgemeester en gezagsdragers snel kunnen optreden als er wanordelijkheden dreigen en bijvoorbeeld mensen die naar de gevolgen van het noodweer komen kijken snel uit kunnen zetten.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Hoogste stand Maas bereikt, 59 doden in Duitsland, 12 in België