Geen treinverkeer tussen Maastricht en Sittard door dijkdoorbraak

Als gevolg van de dijkdoorbraak bij Meerssen, is er vrijdag geen treinverkeer meer mogelijk tussen Maastricht en Sittard. Dat meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter.

Door de omstandigheden is het lastig om aan te geven hoe lang de storing gaat duren, stelt ProRail. Reizigers wordt geadviseerd om de reisplanner te checken voor vertrek.

Vrijdagmiddag brak een dijk langs het Julianakanaal bij Meerssen. Het water heeft een groot gat in de dijk geslagen. Inwoners zijn opgeroepen te evacueren. Militairen in de omgeving zijn door de Veiligheidsregio Limburg-Zuid gevraagd om de brandweer te ondersteunen. Ze proberen het gat in de dijk te dichten.

Twitter avatar joepdohmen Joep Dohmen Bij de zwakke plek in het Julianakanaal zijn zojuist weer een paar honderd zandzakken afgeleverd. Het werk van de militairen gaat door. Overigens geen scheepvaartverkeer meer te zien. https://t.co/lYRAF0Lm08
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dijkdoorbraak Meerssen, Veiligheidsregio roept op zo snel mogelijk te evacueren