Duitse politie pakt vijf verdachten op na plunderingen

In de Duitse steden Stolberg en Eschweiler heeft de politie vijf mensen aangehouden die verdacht worden van plundering. Beide steden in Noordrijn-Westfalen zijn getroffen door enorme overstromingen, waarna plunderaars het voorzien hadden op winkels en woonhuizen. Volgens verschillende Duitse media probeerden de plunderaars misbruik te maken van de chaotische situatie en de beschadigde panden.

Een 32-jarige man probeerde donderdag de inboedel van een juwelier mee te nemen. Toen getuigen hem daarop aanspraken heeft hij zijn poging vroegtijdig gestaakt. Ook een supermarkt in Stolberg was het doelwit van drie plunderaars: daar probeerden twee vrouwen van 28 en 24 en een man van 35 jaar ervandoor te gaan met gestolen voedsel en speelgoed. In Eschweiler wilde een man een apotheek beroven.

De winkeleigenaren hebben aangifte gedaan wegens diefstal. De 28-jarige vrouw uit de supermarkt wordt voorgeleid aan de rechter. De anderen zijn vrijgelaten, nadat hun gegevens zijn genoteerd. Volgens een politiewoordvoerder is de entree van de gebouwen flink beschadigd. In Stolberg zijn honderden politieagenten aanwezig om de verlaten woningen te beschermen tegen plunderingen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dijkdoorbraak Meerssen, Veiligheidsregio roept op zo snel mogelijk te evacueren