In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat delen van Nederland, België en Duitsland te maken hadden met hevige overstromingen en waterschade, werden de Verenigde Staten en Canada nog steeds geteisterd door extreme hitte, droogte en bosbranden en demonstreerden Cubanen tegen het socialistische bewind van hun land.
Kinderen staan onder een boom op de plek waar een nieuw vluchtelingenkamp moet komen, nabij de plaats Dabat in Ethiopië. In het kamp zullen vluchtelingen uit Tigray opgevangen worden. De Ethiopische deelstaat, die grenst aan buurland Eritrea, wordt sinds november vorig jaar door oorlog verscheurd.
Foto Eduardo Soteras / AFP
Een grafgraver in Bekasi, in de buitenwijken van de Indonesische hoofdstad Jakarta, neemt even rust. Hij maakt een graf gereed op een begraafplaats speciaal ingericht voor mensen die overleden aan het coronavirus. Indonesië kampt met een hevige nieuwe coronagolf. Vrijdag overleden bijna duizend mensen aan de gevolgen van het virus, in mei en april schommelde het dagelijkse aantal coronadoden nog tussen de honderd en tweehonderd.
Foto Willy Kurniawan / Reuters
Hevige regenval zorgde de afgelopen week voor zware overstromingen in het zuiden van Nederland, het oosten van België en het westen van Duitsland. Een man bekijkt de schade in Schuld, in het Duitse Rijnland-Palts. In Duitsland kwamen tot vrijdagochtend zeker 80 mensen om het leven door de watersnood.
Foto Michael Probst / AP
Ter voorbereiding op het Eid al-Adha (Offerfeest) takelt een man in Karachi in India een koe omlaag, van een gebouw naar de grond. Het is jaarlijks het tweede islamitische feest, na Eid al-Fitr (Suikerfeest), en wordt dit jaar tussen 19 en 21 juli gevierd.
Foto Rizwan Tabassum / AFP
De westkust van de VS en Canada kampen al weken met extreme hitte, droogte en bosbranden. Zo ook nog afgelopen week: brandweerlieden nabij de plaats Doyle in de staat Californië proberen lokale bosbranden te blussen.
Foto Noah Berger / AP
Een luchtfoto van zes boeren die Chinese waterkastanjes oogsten in een meer nabij de stad Taizhou, in de provincie Zhejiang. De kastanje, die groeit in moerassen in de modder, wordt meestal in de maanden juni en juli geoogst.
Foto STR / AFP
Ook de tweede week van het filmfestival in Cannes zit erop. Tim Roth en Vicky Krieps, twee acteurs uit de film 'Bergman Island' van de Franse regisseur Mia Hansen-Løve, poseren voor een foto. De film ging op 11 juli in première op het festival.
Foto Eric Gaillard / Reuters
Journalisten en aanhangers van de Haïtiaanse president Jovenel Moïse verzamelen zich bij een herdenkingsmonument voor de leider. Moïse werd op 7 juli in zijn privéwoning vermoord. De Haïtiaanse autoriteiten hebben zeker 29 verdachten op het oog voor de moord. Daarvan werden 21 personen al aangehouden, onder wie het vermeende brein achter de aanslag.
Foto Matias Delacroix / AP
Bhagsunag, een bij toeristen populaire plaats in de Indiase deelstaat Himachal Pradesh, werd deze week geteisterd door zware overstromingen als gevolg van moessonregens. Mensen proberen stenen en rotsblokken op de weg te plaatsen, om zo de waterstroom tegen te houden.
Foto Ashwini Bhatia / AP
Een drive-through vaccinatielocatie in Capiatá, net buiten de Paraguayaanse hoofdstad Asunción, trok afgelopen week veel interesse. Vanaf maandag mochten inwoners van het land met een essentieel geacht beroep hier een eerste prik tegen het coronavirus halen. Onder meer leraren, politieagenten en journalisten krijgen voorrang in de vaccinatiecampagne.
Foto Jorge Saenz / AP
Spelers van het Italiaanse elftal vierden maandag hun overwinning van het EK voetbal in Rome. De ploeg won in het Londense Wembley Stadium van het Engelse voetbalteam. De wedstrijd eindigde na de reguliere speeltijd in 1-1, waarna Italië met strafschoppen wist te winnen (3-2).
Foto Roberto Monaldo / AP
In Zuid-Afrika braken deze week rellen uit vanwege de arrestatie en veroordeling van oud-president Jacob Zuma. Zijn aanhangers plunderden winkels, staken auto's in brand en blokkeerden verschillende steden in het land. Zeker 45 mensen kwamen om bij de ongeregeldheden. Op deze foto dragen inwoners van Soweto, in de buurt van Johannesburg, geplunderde goederen weg.
Foto Kim Ludbrook / EPA
Duizenden Cubanen gingen zondag door heel het land de straat op om te demonstreren tegen de socialistische overheid van Miguel Díaz-Canel. Het eiland kampt met een grote crisis. Zo zijn er voedseltekorten, is op sommige plekken nauwelijks elektriciteit en staat het zorgstelsel hevig onder druk vanwege de coronapandemie. Overheidsprotesten zijn zeldzaam op Cuba: de laatste stamt van 1994, toen de staat eveneens door een hevige economische crisis geteisterd werd.
Foto Yamil Lage / AFP
Het Britse The Open Championship, een van de oudste golftoernooien ter wereld, wordt deze week gespeeld. Bryson DeChambeau neemt een slag in de derde hole in de Royal St George's Golf Club in Sandwich, Kent.
Foto Ian Walton / AP
Bijna een half jaar na de staatsgreep in Myanmar demonstreerden deze vrouwen afgelopen week in de stad Yangon tegen het militaire regime. Het land verkeert in verschillende crises: de economie, gezondheidszorg en het onderwijs staan hevig onder druk in het Zuidoost-Aziatische land. De coronapandemie verergert de situatie. Voor veel winkels staan lange rijen voor medische zuurstof en een deel van de zorg is ondergronds gegaan, omdat het militaire regime artsen en andere zorgmedewerkers heeft opgepakt of op een arrestatielijst heeft gezet.
Foto STR/ AFP