Alle geëvacueerden Zuid-Limburg kunnen naar huis, behalve bewoners centrum Valkenburg

Alle mensen in Zuid-Limburg die zijn geëvacueerd vanwege de wateroverlast, mogen vrijdag weer terug naar huis. Dat geldt nog niet voor inwoners van het centrum van Valkenburg, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Zij moeten wachten tot de situatie ook daar veilig is bevonden.

De dreiging van het hoge water in de regio is nog niet helemaal voorbij. Zo zijn vrijdag inwoners van Westbroek en Oostbroek in Geulle dringend verzocht om hun woning te verlaten omdat het gebied onder water dreigt te lopen. De Geul stroomt terug omdat het riviertje zijn water niet kwijt kan in de Maas vanwege de hoge waterstand van die rivier.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dodental in Duitsland gestegen naar 93, in België 15 doden en treinverkeer nog weken ontregeld