Zeker vier doden na noodweer in Duitsland, tientallen mensen vermist

Het hoge water zorgt in Duitsland voor veel overlast.
Het hoge water zorgt in Duitsland voor veel overlast. Foto Harald Tittel/AP

In de Duitse regio Eifel zijn zeker vier mensen overleden als gevolg van het ernstige noodweer. Dat heeft de politie bekendgemaakt, melden Duitse media donderdagochtend. Het is niet bekend hoe de mensen om het leven zijn gekomen. In het gebied stortten in de nacht van woensdag op donderdag zes huizen in. Ruim twintig andere staan ook op instorten.

De situatie in de regio is onoverzichtelijk, zegt een politiewoordvoerder tegen dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung. Veel plaatsen zijn geraakt door het hoge water en overstromingen. Tientallen mensen worden vermist, anderen hebben hun toevlucht genomen tot de daken van huizen en wachten daar op redding.

In de westelijke deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts zijn op meerdere plaatsen rivieren buiten hun oevers getreden. Scholen blijven donderdag dicht en het treinverkeer is verstoord.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vier doden na noodweer in Duitsland, tientallen mensen vermist