Zeker dertig mensen vermist na instorten huizen in Duitsland

In de Duitse deelstaat Rijnlands-Palts zijn zes huizen ingestort als gevolg van de overstromingen en de zware regenval. Dat gebeurde in de plaats Schuld in de nacht van woensdag op donderdag. Ongeveer dertig mensen worden daardoor vermist, meldt de regionale omroep SWR.

Zo’n 25 andere huizen staan op instorten. De situatie in het gebied, in de heuvelachtige regio Eifel, is gevaarlijk, waarschuwt de politie. Een onbekend aantal mensen is gestrand op het dak van hun huis en reddingsacties worden bemoeilijkt door het hoge water. SWR meldt dat vijf mensen vastzitten in een huis in Waxweiler, maar dat het reddingswerkers niet is gelukt om ze met een boot te bereiken. De Duitsers wachten nu op een helikopter om ze te redden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Code rood ingetrokken voor Limburg, stroomstoring in Valkenburg