Thuiskok

Atjar ikan kuning

Als tip geeft Jalhay mee dat de vis ook pas op het laatst meegegaard kan worden, vlak voor het serveren. Als u de atjar zonder vis maakt, blijft die twee weken goed in de koelkast.

Snijd als je dit gerecht extra pittig wilt hebben ook de rode peper fijn. Rooster de kemirinoten en vijzel deze met de knoflook en de fijngesneden sereh tot een gladde pasta (boemboe). Stoof de boemboe in weinig olie gaar en voeg vervolgens de kurkuma, tomatenpuree, gember, azijn, suiker en kentjoer toe, stoof deze ook kort mee en voeg dan de gesneden groenten toe, behalve de rode ui. Snijd de kabeljauw in korte plakken van een centimeter dik en voeg deze samen met de ui aan de groenten toe. Vul eventueel aan met water (of visbouillon) en laat 5 minuten op laag vuur doorkoken zodat de kabeljauw gaar wordt en het gerecht eruitziet als een stevige visstoofschotel.

Dit gerecht kun je zowel koud als warm als bijgerecht serveren.