Sunweb annuleert vakantiereizen naar Spanje, Portugal en Cyprus

Reizigers op Schiphol
Reizigers op Schiphol Foto Olivier Middendorp

Reisorganisatie Sunweb annuleert alle vakantiereizen naar Spanje, Portugal en Cyprus. Dat meldt de organisatie donderdag in een persbericht, nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat vrijdag het reisadvies van deze landen van geel naar oranje gaat. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar dit gebied worden afgeraden. Reizen tot en met 30 juli worden omgeboekt of geannuleerd.

Reisorganisatie TUI liet woensdag al weten vakanties naar Spaanse eilanden te schrappen. Het ging daarbij om boekingen naar Mallorca, Ibiza, Menorca, Formentera, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro. Donderdag meldt TUI dat de periode waarin er niet gevlogen wordt naar de Balearen en de Canarische eilanden verlengd wordt tot en met 13 augustus.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Twee testlocaties in regio Rotterdam gesloten vanwege drukte bij de callcenters