Politici, bekenden reageren geschokt op overlijden De Vries

Er is geschokt gereageerd op het overlijden van Peter R. de Vries. Donderdag maakte zijn familie bekend dat de misdaadverslaggever de aanslag van vorige week dinsdag niet heeft overleefd. Hij is gestorven in het ziekenhuis.

Demissionair premier Mark Rutte:

Twitter avatar MinPres Mark Rutte Het overlijden van Peter R. de Vries raakt mij diep. Het is bijna niet te bevatten. Mijn gedachten zijn bij zijn gezin, zijn familie, vrienden, collega’s, alle mensen die dichtbij hem stonden en ik wens ze heel veel sterkte toe op dit onvoorstelbaar moeilijke moment. https://t.co/FKQ8aBjW2i

ChristenUnie-leider Gert-Jan Seegers:

„Een intens verdrietig bericht. Het verlies van deze scherpe journalist maakt pijnlijk duidelijk dat we als rechtsstaat tegenover niets ontziende misdadigers staan in een strijd die we niet mogen verliezen.”

PVV-voorman Geert Wilders:

„Wat een verschrikkelijk verdrietig nieuws. Heel veel sterkte en condoleances voor alle familieleden, vrienden en collega’s. Rust zacht.”

Schrijver Nico Dijkshoorn:

„Vreselijk nieuws. Zo een ontzettend gedreven man. Zo aardig. Zo nieuwsgierig naar anderen. Hij zal ontzettend worden gemist.”

Het Rode Kruis:

„Enorm verdrietig nieuws dat Peter R. de Vries is overleden. Hij stond altijd klaar voor mensen in nood. In Nederland en voor mensen in de rest van de wereld. Bedankt voor je onvermoeibare steun, Peter.”

Voormalig PvdA-voorzitter Hans Spekman:

„Verschrikkelijk. Ooit heeft hij een vriend van mij onder de grond gevonden. Dood. Maar gevonden. Ik ben hem daar zo dankbaar voor.”

Denk-Kamerlid Stephan van Baarle:

„Vreselijk nieuws. Ik ben woedend dat deze dappere man van zijn leven is beroofd. Zijn inzet en moed blijven een voorbeeld voor ons allemaal. Sterkte aan de nabestaanden.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nabestaanden De Vries: ‘onnoemelijk trots en tegelijkertijd ontroostbaar’