Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Tom de Bruijn, ex-wethouder in Den Haag, wordt D66-minister

Voormalig D66-wethouder in Den Haag Tom de Bruijn (72) wordt de nieuwe minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Hij vervangt partijgenoot Sigrid Kaag, die zich volledig richt op haar rol als minister van Buitenlandse Zaken. De Bruijn was tot 2018 wethouder in Den Haag en daar in 2017 een paar maanden waarnemend burgemeester. Tweede Kamerlid Dennis Wiersma (VVD) wordt staatssecretaris voor Sociale Zaken. Hij neemt het werk over van Bas van ’t Wout (VVD) die in januari stopte. Kamerlid Steven van Weyenberg (D66) gaat de functie van staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat vervullen. Hij volgt staatssecretaris Stientje van Veldhoven op, die vorige week haar vertrek bekendmaakte. (NRC)