Elf doden door de overstromingen in Duitsland, twee in België

De ravage in de Duitse plaats Schuld in de regio Eifel is groot door de overstromingen van rivier de Ahr.
De ravage in de Duitse plaats Schuld in de regio Eifel is groot door de overstromingen van rivier de Ahr. Foto Christoph Reichwein/AP

In de westelijke deelstaten Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen in Duitsland zijn door het noodweer zeker elf mensen om het leven gekomen, zo blijkt donderdagochtend. De brandweer heeft onder meer dicht bij Keulen verdronken mensen aangetroffen in hun kelder, meldt de politie van Keulen donderdagochtend. Verder worden er nog zo’n zeventig mensen vermist in het getroffen gebied, schrijven Duitse media.

In de Duitse regio Eifel bleek eerder donderdagochtend dat in elk geval vier mensen waren omgekomen bij het noodweer. Hier stortten in de nacht zes huizen in. Of de mensen ook daardoor om het leven zijn gekomen, is niet duidelijk. Nog zo’n 25 huizen staan op instorten in de wijk. In Noordrijn-Westfalen zijn onder meer twee brandweerlieden verdronken door de overstromingen.

In België zijn donderdagochtend in elk geval twee mensen overleden, aldus de lokale media. Eén man verdronk in zijn kelder in in het Waalse Aywaille. Verder is er een twintigjarige omgekomen in Eupen. Naar een meisje van vijftien jaar dat meegesleurd werd door het water wordt nog gezocht.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Elf doden door het noodweer in Duitsland, twee in België