Dringend advies: inwoners Roosteren en omliggende dorpen moeten evacueren

De gemeente Echt-Susteren heeft donderdag een dringend advies uitgedaan aan alle inwoners van de Limburgse dorpen Roosteren, Illikhoven, Visserweert, Aasterberg en Kokkelert om te evacueren. Het advies is het gevolg van het toenemende risico op overstroming van de Maas in het gebied tussen de rivier en het Julianakanaal.

Voor de inwoners van de vijf dorpen bestaat het risico dat hun woningen onder water komen te staan. Zij moeten daarom „vanavond, vannacht en een groot deel van morgen” bij vrienden of familie verblijven. Ook wordt hun geadviseerd waardevolle spullen „veilig en hoog” op te bergen en gas en elektriciteit uit te schakelen.

Mogelijk zet Echt-Susteren het dringende advies vanavond om in een definitief besluit. De gemeente vergadert daarover om 20.30 uur.

Twitter avatar Gemeente_ES Echt-Susteren Vanwege het toenemende risico op overstroming van de Maas luidt het dringende advies voor evacuatie aan alle inwoners die woonachtig zijn in het gebied tussen de Maas en het Julianakanaal. https://t.co/497EhCqbsc https://t.co/6veHynrGlm
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Duitse autoriteiten melden zeker 42 doden, nog tientallen vermist