Dodental in België opgelopen naar zes, vrees voor meer slachtoffers

Het dodental door het noodweer in België is opgelopen naar zes. Dat melden Belgische media donderdag. In de regio van Verviers, in de provincie Luik, zijn vier lichamen gevonden. Het gaat om mensen die om het leven kwamen door de zware regenval in het gebied. De Belgische koning Filip bezoekt donderdagmiddag de zwaar getroffen gemeente Chaudfontaine.

Er is nog geen duidelijkheid over de identiteit van de slachtoffers of de plaats waar ze zijn gevonden. De provincie Luik is zwaar getroffen door het noodweer. Het centrum van de stad Spa liep onder water en op sommige plekken viel de stroom uit. Ook zijn er problemen met de vaste en mobiele telefoonnetwerken.

Eerder was al bekend dat twee mensen het extreme weer niet hadden overleefd. De burgemeester van Pepinster houdt er volgens Het Laatste Nieuws rekening mee dat er doden zijn gevallen bij het instorten van vijftien gebouwen. Reddingswerkers kunnen door het hoge water nog niet in het puin zoeken, maar proberen wel slachtoffers te vinden in het water.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Brug weggeslagen door water in Valkenburg