Dodental Duitsland loopt verder op: zeker 42

Er is nog geen einde aan de stroom berichten over dodelijke slachtoffers in Duitsland als gevolg van de hevige regenval in het zuidwesten van het land. Persbureau Reuters komt donderdagmiddag met een dodental van zeker 42.

Volgens de politie van de regio Ahrweiler kwamen daar achttien mensen om het leven. Door het noodweer trad de rivier de Ahr uit de oevers, waarna meerdere huizen werden verwoest. In hetzelfde gebied zijn nog tientallen mensen vermisten. Autoriteiten van de gemeente Euskirchen maken melding van vijftien doden; in de gehele regio vielen nog eens vijf doden. Het gaat daarbij onder anderen om mensen die verdronken in ondergelopen kelders.

Premier Malu Dreyer van de getroffen deelstaat Rijnland-Palts, waar nog zo’n vijftig tot zestig mensen vermist zijn, zei in het regionale parlement dat de omvang van de ramp ongekend is. „Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt” , aldus de premier.

In het getroffen gebied zijn honderden Duitse militairen ingezet. Zij helpen bij reddingswerkzaamheden, het schoonvegen van wegen en het opruimen van puin en omgevallen bomen na het noodweer.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Gemeente Roermond overweegt evacueren 500 woningen