In beeld

De veelomvattende loopbaan van Peter R. de Vries

Hij verwierf bekendheid als misdaadverslaggever en beet zich vast in vele zaken, op zoek naar gerechtigheid. Behalve als journalist ontpopte Peter R. de Vries (1956 - 2021) zich ook als woordvoerder van slachtoffers, aspirant-politicus en mediapersoonlijkheid.
Journalist Peter R. de Vries en advocaat Max Moszkowicz met het boek over de ontvoering van de biermagnaat Alfred Heineken.
Foto ANP
Beeld uit 1990 van Jaap Jongbloed en Peter de Vries, die samen het programma 'True Crime' gingen maken.
Foto ANP
Peter R. de Vries verwerft bekendheid als misdaadverslaggever bij SBS6.
Foto ANP/Kippa
De Vries maakt een goed bekeken misdaadprogramma voor de zender, waarmee hij doorbreekt bij het grote publiek.
Foto Koen Verheyden/ANP
In de Puttense moordzaak worden Herman Dubois en Wilco Viets vrijgesproken, mede doordat De Vries aanhoudend aandacht blijft besteden aan de zaak.
Foto Karel Zwaneveld/ANP
De Vries blijkt ook politieke ambities te hebben. In 2005 richt hij de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) op samen met oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting. Het initiatief slaat volgens peilingen niet aan bij het electoraat; daarom trekt De Vries niet lang na de oprichting de stekker uit de partij.
Foto Ed Oudenaarden/ANP
Peter R. de Vries wint een Emmy met zijn programma waarin hij de rol van Joran van der Sloot bij de verdwijning van Natalee Holloway onthult. Op deze foto staat hij met Holloways moeder Beth.
Foto Marcel Antonisse/ANP
Peter R. de Vries met Berthie Verstappen, de moeder van Nicky Verstappen.
Foto Jean-Pierre Geusens/ANP
Peter R. de Vries arriveert bij de Amsterdamse rechtbank de Bunker als getuige in het proces tegen Willem Holleeder. De Vries was vertrouwenspersoon van de zussen Astrid en Sonja.
Foto Olaf Kraak/ANP
De Vries mengt zich ook in het liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi terechtstaat. De Vries is vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B.
Foto Nico Garstman/ANP
Peter R. de Vries staat journalisten te woord over het politieonderzoek op de Strabrechtse Heide naar de sinds 1993 vermiste Maastrichtse studente Tanja Groen.
Foto Rob Engelaar/ANP