Gemeente Echt-Susteren gaat over tot evacuatie twee dorpen

De gemeente Echt-Susteren heeft vanaf donderdagavond negen uur een bevel tot verplichte evacuatie laten uitgaan voor de dorpen Visserweert en Aasterberg. Dat schrijft de gemeente op haar website. Eerder op de avond ging het nog om een dringend advies, maar volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord is het overstromingsgevaar van de Maas momenteel zo groot dat de inwoners van deze twee dorpen onmiddellijk hun huis moeten verlaten. Ook bewoners van een door de gemeente aangemerkt aangrenzend risicogebied moeten verplicht overgaan tot evacuatie.

De evacués worden opgeroepen bij familie of vrienden te overnachten en anders contact op te nemen met de gemeente voor een plek in een opvangplaats. Het eerder gegeven dringende advies om te evacueren, blijft gelden voor inwoners van Roosteren, Kokkelert en Illikhoven. Zij zijn echter niet verplicht hun huis te verlaten en kunnen in Roosteren eventueel zandzakken ophalen. De gemeente laat weten inwoners op de hoogte te houden van wanneer zij kunnen terugkeren naar hun huis.

Twitter avatar Gemeente_ES Echt-Susteren Om de veiligheid van onze inwoners te garanderen geeft Veiligheidsregio Limburg Noord vanwege overstromingsgevaar van de Maas het bevel tot evacuatie voor Visserweert en Aasterberg. https://t.co/497EhCqbsc https://t.co/8xG4JLyPPg
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Delen Zuid-Limburg geëvacueerd, meer overstromingen verwacht