Vanavond opnieuw flinke neerslag verwacht in Limburg

Hoewel het momenteel overwegend droog is in de meeste Limburgse gemeenten, wordt de provincie woensdagavond opnieuw geconfronteerd met zware regenbuien. Op sommige plaatsen in het zuiden kan ruim 75 millimeter neerslag vallen. Dat meldt Weeronline. Aangezien het afgelopen etmaal lokaal al zo’n 100 millimeter regen is gevallen, leidt nieuwe neerslag waarschijnlijk tot meer wateroverlast. Naast Limburg zijn ook buien voorspeld in delen van Drenthe en Groningen.

De neerslag houdt in de nacht van woensdag op donderdag naar verwachting aan en ook de daaropvolgende ochtend zal het midden en een deel van het oosten van Nederland nog te maken hebben met regen. Donderdagmiddag neemt de meest hevige neerslag „geleidelijk af”, al wordt het volgens Weeronline niet helemaal droog.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: KNMI kondigt code rood af voor provincie Limburg