TUI annuleert reizen naar Spaanse eilanden

Reisorganisatie TUI gaat vakantiereizen vanaf vrijdag 16 juli tot en met 2 augustus naar de Spaanse eilanden annuleren. Aanleiding is het oranje reisadvies voor de Canarische eilanden en de Balearen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat vanaf vrijdag gaat gelden. Dat laat TUI woensdagavond weten. Geannuleerd worden boekingen naar Mallorca, Ibiza, Menorca, Formentera, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro.

Volgens een verklaring van het bedrijf zijn er momenteel „duizenden Nederlanders” op de eilanden. In de komende weken zouden daar „nog tienduizenden” bijkomen, die hun reis de komende weken in de agenda hadden staan. TUI stelt dat toeristen die op dit moment op een van de eilanden vakantie vieren, hun reis kunnen afmaken en volgens de geplande vlucht kunnen terugkeren.

Vanaf zondag 18 juli moeten reizigers die nog niet geheel zijn ingeënt een negatieve coronatest overleggen om terug te mogen keren naar Nederland. Volgens de reisorganisatie kunnen zij de test ter plaatse laten afnemen.

De toeristen wier vakantie is geblokkeerd, kunnen het geld teruggestort krijgen of de trip laten omboeken naar een andere bestemming. Voor het Spaanse vasteland was code oranje al van kracht. Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar het vasteland van Spanje te reizen „als dat noodzakelijk is”.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Jonge: periode tussen eerste en tweede prik tien dagen korter