Rutte: werk weer zoveel mogelijk thuis

Een thuiswerkende vrouw achter haar laptop aan de keukentafel.
Een thuiswerkende vrouw achter haar laptop aan de keukentafel. Foto Richard Brocken/ANP

Het demissionaire kabinet adviseert om weer zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Dat zei demissionair premier Mark Rutte (VVD) woensdag tijdens het Kamerdebat over de coronacrisis. Sinds juni stelde het kabinet dat werknemers weer de helft van de week op hun werkplek konden komen, mits ze daar genoeg afstand van elkaar konden houden.

Het OMT adviseerde vorige week al aan het kabinet om het thuiswerkadvies weer te introduceren, maar toen achtte de regering dit nog niet nodig. De druk vanuit de samenleving en de Tweede Kamer nam vervolgens toe om meer maatregelen te nemen. Hoewel de toename van de coronabesmettingen tot nu toe vooral in de groep twintigers te zien is, is het risico aanwezig dat zij vervolgens op hun werk oudere collega’s besmetten.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ventilatie wordt ‘basisadvies’ in coronabeleid