RIVM meldt ruim 10.000 nieuwe positieve tests

Het afgelopen etmaal zijn bij het RIVM 10.492 positieve coronatests gemeld, 2.632 meer dan op dinsdag. Ook is één nieuwe coronadode geregistreerd, meldt het rijksinstituut woensdag. Deze aantallen vallen mogelijk hoger uit wegens vertraging in de rapportages afgelopen dagen.

De explosieve stijging van het aantal positieve tests sinds begin juli is vooralsnog niet direct terug te zien in de ziekenhuisbezetting. Woensdag liggen 212 Covid-patienten in het ziekenhuis, 8 meer dan een dag eerder. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de IC worden momenteel 74 mensen met Covid-19 verzorgd, waarmee nu één bed meer is bezet dan op dinsdag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Jonge: periode tussen eerste en tweede prik tien dagen korter