KNMI: komende uren mogelijk ook wateroverlast in Groningen en Drenthe

Het KNMI heeft woensdagavond code geel afgekondigd voor de provincies Groningen en Drenthe vanwege het risico op gevaarlijke situaties door flinke neerslag. Donderdag geldt code geel voor de meeste provincies, behalve voor Noord- en Zuid-Holland, Zeeland (groen) en Limburg (rood). In Limburg is zowel woensdag als donderdag code rood van kracht, een weeralarm, vanwege extreme weersomstandigheden.

In het oosten van het land zorgen onweersbuien woensdagavond op sommige plaatsen voor veel neerslag. In Groningen en Drenthe kan op sommige plaatsen 20 tot 40 millimeter regen vallen met mogelijk wateroverlast tot gevolg.

Ook in Zuid-Limburg worden woensdag en in de nacht opnieuw flinke buien verwacht, met tot 50 millimeter neerslag. In meerdere gemeenten, waaronder in Simpelveld en Valkenburg aan de Geul, zijn de straten woensdag ondergelopen. In de loop van de nacht zal volgens het KNMI minder neerslag vallen.

Een RTL-journalist filmde hoe water door de straten in Valkenburg aan de Geul naar beneden stroomde.

Twitter avatar nilsrompen Nils Rompen Ondertussen in Valkenburg a/d Geul. Gemeente sluit alle bruggen in het centrum af en roept inwoners op om thuis te blijven. (Beeld via Marcel van Loo). #Limburg #wateroverlast #Geul @RTLnieuws https://t.co/aWhtUzk5Xc
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: KNMI kondigt code rood af voor provincie Limburg