Brandweerman verdronken in Noordrijn-Westfalen

Een brandweerman is woensdag verdronken in Altena in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dat bevestigt de plaatselijke politie aan Duitse media. De man was met zijn korps opgeroepen om hulp te verlenen bij wateroverlast in een ondergelopen wijk, waarna hij in het water raakte en verdronk. De politie zegt uit te gaan van „een tragisch ongeval” en geeft geen verdere details over het incident.

Net als Zuid-Limburg en delen van België is ook in Noordrijn-Westfalen woensdag een grote hoeveelheid neerslag gevallen. Hierdoor staan kelders blank en zijn straten ondergelopen. De autoriteiten in de stad Hagen verwachten de ergste overstromingen in 25 jaar. De brandweer waarschuwt voor de onvoorspelbaarheid van stromend water en roept inwoners op om een veilige plek hogerop te zoeken.

Op onderstaande beelden van een Duitse journalist is te zien hoe een brandweerwagen vooruit probeert te komen in een volledig ondergelopen straat in Stolberg.

Twitter avatar LarsWienand Lars Wienand Heute in Stolberg-Vicht. Feuerwehr gibt alles. Ich möchte nicht wissen (oder vielleicht doch), wie viele Mann-Jahre Feuerwehrleute in diesem Jahr schon wegen Extremwetters im Einsatz waren. https://t.co/I7NyDs2nYo
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: KNMI kondigt code rood af voor provincie Limburg