Autosport

Wereldkampioen Hamilton streeft met onderzoeksrapport naar meer diversiteit

Foto Rick Rycroft/AP

Lewis Hamilton hoopt met de publicatie van een rapport de diversiteit in de autosport te vergroten. Dat zei de Britse wereldkampioen in de Formule 1 dinsdag bij de BBC. Hamilton nam het initiatief tot het onderzoek om de toegang tot de autosport te verbeteren, vooral voor zwarte mensen. Hij richtte in 2019 de ‘ Hamilton Commission’ op, die een rapport uitbracht waarin een aantal aanbevelingen staan om de autosport inclusiever te maken. Zo wordt Formule 1-teams gevraagd om een handvest voor diversiteit op te stellen. Ook zouden er studiebeurzen moeten komen om meer zwarte jongeren toegang te bieden tot technische studies. „Niet alleen de autosport moet veranderen, ook het onderwijs”, aldus Hamilton, de enige zwarte coureur in de F1. (NRC/ANP)