Zwijndrecht gaat door met vaccineren in de wijk zonder afspraak

Een coronaprik wordt voorbereid op een GGD-priklocatie.
Een coronaprik wordt voorbereid op een GGD-priklocatie. Foto Sander Koning/ANP

Een proef met vaccineren zonder afspraak in een wijk in Zwijndrecht is volgens de GGD Zuid-Holland Zuid „zeer succesvol” gebleken. Vanaf 30 juni konden mensen vijf dagen terecht in een mobiele vaccinatielocatie in de wijk Noord. Zevenhonderd mensen kwamen langs voor een coronaprik. Als vervolg op de proef wordt de mobiele vaccinatielocatie van dinsdag tot en met donderdag neergezet in de wijk Kort Ambacht.

Volgens de GGD kan door het inzetten van de mobiele locatie de vaccinatiegraad worden verhoogd in wijken waar mensen moeite hebben met het maken van een vaccinatieafspraak. Dit komt bijvoorbeeld doordat informatie van de overheid niet altijd even duidelijk is, of omdat de fysieke afstand tot een reguliere vaccinatielocatie te ver is.

Het is de bedoeling dat de mobiele vaccinatielocatie de komende tijd ook andere wijken in de GGD-regio aandoet. Bij de locatie zijn naast medisch en administratief personeel ook meertalige voorlichters aanwezig.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Hoogste risiconiveau vandaag van kracht in zeven regio’s