Thuiskok

Boemboe voor rendang

Boemboe’s worden traditioneel met een vijzel gemaakt, maar dat vergt tijd en expertise. Jalhay gebruikt zelf een gehaktmolen en geeft dat als tip mee. Deze boemboe is voor het heerlijke en beroemde stoofgerecht. Dit recept is voor een kilo vlees, maar we gaan er morgen een vegetarische versie mee maken. Jalhay adviseert om een grote hoeveelheid van de boemboe te maken en in te vriezen, dat scheelt veel werk voor volgende keren. De kemirinoten moeten geroosterd worden, omdat ze rauw licht giftige stoffen bevatten, dus sla die stap niet over.

Rooster de kemirinoten kort in een hete pan. Doe de sjalotjes, knoflook, rode pepers, rawits, gemberwortel, kurkuma (let op: gemalen kurkuma voeg je tegelijk met

het korianderzaad toe) en laos in de vijzel. Hak de kemirinoten in stukjes en maal die met het korianderzaad, komijnzaad, de kruidnagels en de overige ingrediënten tot een fijne pasta. Je kunt deze naar smaak heel fijn malen of wat grover laten.