Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen iets gedaald

Het aantal coronapatiënten dat in Nederlandse ziekenhuizen ligt, is het afgelopen etmaal iets gedaald. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Momenteel worden in de ziekenhuizen 204 patiënten met Covid-19 behandeld, maandag waren dat er 213.

Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 75 op een IC-afdeling. Maandagmiddag waren dat er nog 84. Vooralsnog vertalen de rap toenemende positieve coronatests niet door in de ziekenhuisaantallen. Hoofd Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het RIVM Aura Timen zei eerder vandaag tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer te verwachten dat het aantal IC-opnames de komende tijd wel degelijk zal stijgen.

RIVM
Ondertussen zijn bij het RIVM sinds maandagmiddag 7.888 nieuwe positieve coronatests geregistreerd. De dagelijks gemelde cijfers kunnen schommelen, de weekgemiddelden laten daarentegen sinds het begin van de maand een flink stijgende lijn zien.

Het RIVM meldde verder drie sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Dat wil niet zeggen dat deze mensen in de afgelopen 24 uur overleden; die informatie kan met vertraging binnenkomen. Maandag registreerde het instituut één sterfgeval.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Iets minder coronapatiënten op IC-afdelingen dan maandag