RIVM registreert 8.522 nieuwe positieve coronatests

Bij het RIVM zijn het afgelopen etmaal 8.522 positieve tests binnengekomen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het instituut. Dat zijn er een stuk meer dan vorige week maandag, toen 1.521 nieuwe positieve uitslagen werden geregistreerd.

Het dagelijks aantal nieuwe positieve testuitslagen kan schommelen, zeker vlak na het weekend kunnen de aantallen afwijken van de trend. De weekgemiddelden laten sinds begin deze maand daarentegen duidelijk een forse stijging zien.

Het RIVM meldde maandag verder één sterfgeval ten gevolge van Covid-19. Dat wil niet zeggen dat die persoon in de afgelopen 24 uur overleed; deze informatie wordt soms met vertraging doorgegeven. Zondag werden geen coronagerelateerde sterfgevallen gemeld.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Rutte en De Jonge bieden excuses aan voor te snelle versoepelingen