Grapperhaus noemt geïmproviseerd liedje over mondkapje ‘onhandig’

Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) noemt het „achteraf onhandig” dat hij twee weken geleden een afscheidsliedje zong voor het mondkapje, meldt de NOS. Op de melodie van ‘Zeg Roodkapje waar ga je henen’ improviseerde Grapperhaus voor de camera van RTL-verslaggever Jaïr Ferwerda een eigen variant, ‘Zeg mondkapje waar ga je henen’.

Grapperhaus zong het liedje op het moment dat het kabinet de coronamaatregelen versoepelde. Nu de coronabesmettingen in Nederland sinds afgelopen week weer hard oplopen, zegt hij in te zien dat het op dat moment onhandig was om op deze manier met de afschaffing van de mondkapjesplicht om te gaan. Dit zou te maken hebben gehad met het optimisme dat toen bestond over het verloop van de coronapandemie. In navolging van Grapperhaus kwamen ook demissionair premier Mark Rutte (VVD) en demissionair zorgminister Hugo de Jonge (CDA) terug op de snelle versoepelingen. Het duo bood maandag excuses aan voor het te snel afschalen van de maatregelen en de eigen houding tijdens de coronapersconferentie van afgelopen vrijdag.

Twitter avatar HumbertoRTL Humberto Minister Grapperhaus brengt een ode aan het #mondkapje, waar we vanaf morgen afscheid van kunnen nemen. #Humberto https://t.co/SHNIjPcueK
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Rutte en De Jonge bieden excuses aan voor te snelle versoepelingen