Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis iets toegenomen

Het aantal coronapatienten dat in het ziekenhuis wordt behandeld, is het afgelopen etmaal iets toegenomen. Momenteel liggen 213 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis, zeven meer dan op zondag. Dat blijkt maandag uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive care worden op het moment 84 coronapatiënten behandeld, vier minder dan 24 uur geleden.

Sinds ongeveer een week neemt het aantal coronabesmettingen in Nederland fors toe. Die stijging is vooralsnog niet terug te zien in de ziekenhuisbezetting, mogelijk mede doordat steeds meer mensen in Nederland gevaccineerd zijn.

Lees ook: Stijgend aantal besmettingen, maar ziekenhuizen stromen niet vol — heeft het kabinet geleerd van vorige zomer? Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Rutte en De Jonge bieden excuses aan voor te snelle versoepelingen