18 miljoenste coronaprik gezet in Nederland

Vandaag is de 18 miljoenste coronaprik in Nederland toegediend. Dat zegt demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) op Twitter. Het coronadashboard van de overheid lijkt daarmee iets achter te lopen; daar staat de teller nog op de 17,9 miljoen prikken.

Het cijfer beslaat zowel eerste en tweede prikken. Dinsdag komt het RIVM met een update waaruit blijkt hoeveel mensen nu volledig zijn gevaccineerd. Zondag waren de laatste mensen aan de beurt om een vaccinatieafspraak te maken: tieners geboren in het jaar 2009. Elfjarigen uit dat jaartal moeten wachten tot hun verjaardag.

De laatst berekende vaccinatiebereidheid ligt op 87 procent, valt verder te lezen op het coronadashboard. Dat is het percentage van de bevolking dat zich heeft laten vaccineren of van plan is dat te doen. De laatste enquête om dit cijfer te bepalen werd tussen 1 en 7 juni afgenomen.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge Vandaag de #18miljoensteprik! 💉Vaccinatie is de enige manier om deze crisis echt achter ons te laten. Elke prik verhoogt de dijk die ons beschermt. 💪 #Vaccinerenwerkt Dus:

👨‍👨‍👧‍👧 Ben je 12+ en heb je nog geen afspraak?
🗓 #PlanJePrik!
👉 https://t.co/Gu2CIXnFyS
☎️ 0800-7070 https://t.co/UU8dyoC2GA

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Frankrijk voert vaccinatieplicht in voor zorgpersoneel