RIVM registreert 9.398 positieve coronatests

Bij het RIVM zijn het afgelopen etmaal 9.398 positieve coronatests binnengekomen. De afgelopen week steeg het dagelijkse aantal positieve testuitslagen fors ten opzichte van de week ervoor. Zo werden vrijdagmiddag en zaterdagochtend voor het eerst sinds de kerstdagen meer dan tienduizend positieve coronatests geregistreerd in één etmaal.

Verder kreeg het RIVM geen meldingen van coronadoden. Dit wil niet zeggen dat de afgelopen 24 uur niemand is overleden aan de gevolgen van het virus; meldingen van sterfgevallen kunnen met enige vertraging binnenkomen bij het instituut.

Het kabinet stelde afgelopen vrijdag opnieuw een aantal coronamaatregelen in om de verspreiding van het virus weer in te dammen. Horecazaken moeten om middernacht sluiten, discotheken en nachtclubs mogen de komende weken helemaal niet open en meerdaagse evenementen zijn afgelast. Deze maatregelen blijven zeker tot 13 augustus van kracht.

Lees ook: Geen afstand en dansen tot diep in de nacht: het waren twee fantastische weken
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: LCPS meldt iets meer coronapatiënten op de intensive care