LCPS meldt iets meer coronapatiënten op de intensive care

Zondagmiddag lagen in Nederlandse ziekenhuizen 206 patiënten met het coronavirus. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal opgenomen coronapatiënten is daarmee gestegen met één.

Van de huidige coronapatiënten liggen er 88 op een IC-afdeling, zes meer dan een dag eerder. Op andere afdelingen daalde het aantal patiënten besmet met het virus van 123 naar 118.

De ziekenhuiscijfers lieten de afgelopen dagen geen stijging zien zoals de dagelijks gemelde positieve tests dat doen. Zaterdag werden voor het eerst sinds 25 december meer dan 10.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld in één etmaal.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: LCPS meldt iets meer coronapatiënten op de intensive care